Ruotsin Allsvenskanissa on jäljellä vielä kaksi kierrosta ja neljällä joukkueella on mahdollisuus vielä mestaruuteen. Huuhkaja-toppari Leo Väisäsen mukaan joukkueen kausi on ollut onnistunut, vaikka mestaruus jäisi vain haaveeksi.

Malmö johtaa sarjaa kahdelle viimeiselle kierrokselle lähdettäessä ja perässä seuraavat pisteen välein Djurgården, AIK ja Elfsborg. Isoja ratkaisuja saatetaan nähdä jo sunnuntaina, kun Malmö ja Djurgården pelaavat omat pelinsä. Elfsborg ja AIK sen sijaan kohtaavat toisensa sunnuntaina.

– Mestaruus vaatisi vähän muilta apuja. Toivottavasti saamme seuraavasta ottelusta hyvän tuloksen, että viimeiseen peliin jää vielä panosta. On hienoa, että pystymme vielä haaveilemaan mestaruudesta. Seuraava peli on kuuden pisteen ottelu ja siinä aika lailla ratkeaa jatkammeko mestaruustaistelussa vai jäämmekö europelien ulkopuolelle, Väisänen miettii Palloliiton verkkosivuilla.

Viime kaudella Elfsborg sijoittui sarjassa toiseksi, mutta on jo tällä kaudella kerännyt enemmän pisteitä kuin viime kaudella.

– Tuntuu, että kesätauon jälkeen joukkuepelaaminen on näyttänyt paremmalta. Alkukaudesta minullakin tökki vähän peli, mutta samalla tavalla kuin joukkue, niin olen pelannut hyvällä tasolla EM-kisojen jälkeen. Se näkyy myös joukkueen pisteissä, Ihan hyvä kausi Elfsborgille tähän mennessä, Väisänen analysoi.

Väisäsellä on Elfsborgin kanssa vielä 1,5 vuotta sopimusta jäljellä, mutta miehen otteet sekä seura- että maajoukkueessa ovat olleet sitä luokkaa, että olisi ihme jos hän pelaisi Ruotsissa sopimuskautensa loppuun.

– En osaa niistä sanoa eikä minulla ole siitä tietoa. Pelataan nyt nämä pari peliä pois alta, jonka jälkeen vedetään hetki happea ja katsotaan sitten tuleeko talvella mitään. Minulla on kuitenkin Elfsborgin kanssa sopimusta vielä jäljellä 1,5 kautta, Väisänen muistuttaa.