Pyry Soiri teki EM-debyyttinsä keskiviikkona, kun hän korvasi Jukka Raitalan ottelussa Venäjää vastaan ja tuli kentälle. Soiri on nauttinut EM-kokemuksesta täysin siemauksin.

Soiri tuli vaihdosta kentälle Venäjää vastaan ja pääsi näin debytoimaan EM-kilpailuissa.

– Ensinnäkin oli unelma päästä pelaamaan. Paljon duunia oli tehty siihen. Ohjeet olivat, että menen Raitalan paikalle ja olen wingbackina siinä, Soiri kertoi Suomen torstain lehdistötilaisuudessa.

Tanskalaisessa Esbjergissä pelaava Soiri on nauttinut EM-tunnelmasta.

– Paljon töitä oli tehty ja kaikki ovat kulkeneet pitkän matkan päästäkseen tähän. Oli hyvä fiilis ja odotti oikein innolla, että nämä pelit alkavat. Vielä, kun pelaan Tanskassa ja oli se Tanska-matsi. Siellä oli vähän perhettä katsomossa, joten se oli jees. Tuli vielä hyvä tulos. Jokainen peli on ollut tosi tiukka ja tässä on vielä paljon pelattavaa. Se nostaa fiilistä entisestään, Soiri toteaa.

Soiri on totuttu näkemään yleensä laitahyökkääjänä, mutta maajoukkueessa häntä on pariin otteeseen kokeiltu myös wingbackin tontilla. Soirille sopii paikka kuin paikka.

– Olemme pelanneet vähän eri taktiikalla, jossa ei ole ollut puhtaita laitureita, niin se oli vähän sellainen paikka, joka voisi sopia minulle. Odotin innolla peliä. Olen joskus Itävallassa pelannut siinä ja mielestäni ominaisuuteni voivat tulla siinä esille. Tuntui ihan hyvältä.

Esbjerg pelaa tällä hetkellä Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Soiri näkee EM-kisat potentiaalisena ponnahduslautana kovempiin sarjoihin.

– Itse katson näitä kisoja mahdollisuutena näyttää, ja olen tässä muutaman pelin Huuhkajien kanssa pelannut. EM-debyytti oli siisti ja haluan pelata mahdollisimman paljon.