Huuhkajat taisteli MM-karsintojen jatkopaikasta viimeiseen otteluun saakka, mutta haaveet MM-kilpailuista kuitenkin murenivat. Rasmus Schüller oli kuitenkin MM-karsinnoista tyytyväinen.

Suomi sijoittui lohkossaan tiukkojen vaiheiden jälkeen kolmanneksi ja jäi näin lohkossaan kolmanneksi. Schüllerin mukaan Huuhkajat esitti kuitenkin hyviä otteita karsintojen aikana.

– Karsinnoista jäi ihan hyvä maku. Tavoite oli päästä jatkokarsintoihin, joka jäi täyttymättä. Keväällä olisi ollut hieno pelata vielä kovia matseja, mutta meille tuli karsintojen aikana pelejä, joista emme kaivaneet tarvittavia pisteitä ja ne lopulta maksoivat jatkokarsintapaikan. En tarkkaan muista kaikkia Suomen MM-karsintoja, mutta isossa kuvassa tämä oli varmasti yksi parhaimmista MM-karsintasuorituksista eikä meidän tarvitse hävetä. Olimme lähellä vielä viimeisessä pelissä, mutta maailmanmestari Ranska oli liian kova, arvioi Schüller Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Etenkin MM-karsintojen loppupuolella päävalmentaja Markku Kanerva aloitti hienovaraisen nuorennusleikkauksen. Vaikka Schüller debytoi jo 2013 ja on 30-vuotias, niin siitä huolimatta hän pelasi todennäköisesti uransa parhaat maaottelut syksyn MM-karsinnoissa. Vaikka Paulus Arajuuri ja Joona Toivio jättivät maajoukkuepaidan, niin Schüller katsoo eteenpäin luottavaisena.

– Olemme pelanneet nyt 5-3-2 jonkin aikaa ja koin, että nyt syksyllä pelasimme pallollisesti parasta peliämme tuolla systeemillä. Se on aina prosessi ja on hieno nähdä, että kehitystä on tapahtunut. Ne pelaajat, jotka ovat olleet jo mukana, mutta saivat nyt enemmän vastuuta, täyttivät paikkansa. Totta kai jäämme kaipaamaan maajoukkuelegendoja, jotka päättivät maajoukkueuransa, mutta voimme olla luottavaisina, kun tilalle on noussut hyviä pelaajia täyttämään paikat, Schüller toteaa.

Lähde: Palloliiton verkkosivut